ÎPS Teodosie, slujbă de Bobotează la care așteaptă 10.000 de oameni: Apa sfințită va combate bolile

Data publicării:
ips teodosie ține o slujbă
ÎPS Teodosie va oficia slujba de Bobotează în Portul Tomis. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Circa 10.000 de oameni sunt așteptați la slujba de Bobotează, care se va desfășura în Portul Tomis, unde vor fi aruncate în mare și tradiționalele cruci, a declarat, luni, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Acesta spune că „dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală”. 

 „Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală. Pentru că vrem să biruim boala cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru că e sărbătoarea darurilor, sărbătoarea sfințeniei, multe raze de sfințenie vor fi mâine și poimâine asupra apei care se sfințește și asupra oamenilor care vin la această sfințire”, a declarat Teodosie, la Antena 3.

ÎPS Teodosie a anunțat că în ajunul Bobotezei va începe slujba Sfintei Liturghii, la ora 5.15, la 7.15 preoții vor fi afară la sfințirea apei, pentru ca înainte de ora 8.00 să se poată începe îmbutelierea sticlelor cu aghiasmă, care vor fi date credincioșilor în ziua de 6 ianuarie, de Bobotează. Arhiepiscopia a pregătit aproape 120.000 de sticle pentru apă sfințită. 

„Vom face procesiune în Portul Tomis, unde este foarte larg, ca oamenii să nu stea înghesuiți. Le dăm și toate instrucțiunile, invit și Jandarmeria și Poliția să fie printre oameni ca să păzească toate regulile, iar noi ne facem slujba ca în fiecare an pentru că slujbele nu se schimbă în pandemii, ci rămân aceleași. (...) Această apă sfințită va combate și bolile și microbii, ne va înfrăți mai mult, pentru că harul este cel care ne înnoiește și trebuie să ne înfrățim mai mult, să biruim orice frică, pentru că frica aduce boala, să nu mai fim stăpâniți de frică, ci stăpâniți de entuziasm.”, a mai spus Teodosie.

Nici tradiția aruncării crucilor în mare nu va fi trecută cu vederea, deși e pandemie. Cele trei cruci vor fi aruncate, însă, în Portul Tomis și nu de pe faleza Cazinoului.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri