Video Klaus Iohannis vrea interzicerea migrației politice în Constituție: Acest traseism falsifică rezultatul votului popular

Data publicării:
klaus iohannis declaratie la palatul cotroceni
Președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat că dacă va avea un rol în redactarea unei noi constituții va „insista să scriem acolo ceva despre interzicerea traseismului”. Șeful statului spune că „traseismul falsifică rezultatul votului popular” și că va trebui „să facem ordine în această harababură parlamentară”.

„Vă spun franc și pe față, dacă ajungem să decid și eu ce vom scrie într-o nouă constituție, fiți sigur că voi insista să scriem acolo ceva despre interzicerea traseismului. Uitați-vă la parlamentul trecut și la acesta și dacă facem o comparație între parlamentul care și-a început mandatul și parlamentul care își termină mandatul, aproape că nu există nicio asemănare. Acest traseism falsifică rezultatul votului popular. Oamenii merg și aleg anumite partide și pe timpul mandatului se amestecă tot și apar alte partide, apar alte formațiuni, dispar majorități, apar majorități. Nu așa este gândit parlamentarismul și odată și odată trebuie să ne trezim și să facem ordine în această harababură parlamentară”, a spus președintele Klaus Iohannis.

 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri