News Alert Localitățile Otopeni, Berceni și Brănești intră în carantină din această seară

Data actualizării: Data publicării:
masini de politie verificari
Foto: INQUAM Photos/Daniel Stoenciu

Localitățile ilfovene Berceni, Brănești și Otopeni intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând de joi, ora 22:00. Cele trei localități au depășit indicele de infectare de 6 la mia de locuitori. Ordinul de carantinare a fost aprobat de șeful DSU Raed Arafat.

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat în ședință extraordinară:

– Hotărârea nr. 31 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparținător Berceni, județul Ilfov;

– Hotărârea nr. 32 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Brănești, cu satele aparținătoare Brănești, Islaz, Pasărea și Vadu Anei, județul Ilfov;

– Hotărârea nr. 33 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru orașul Otopeni, județul Ilfov.

Propunerile au fost înaintate către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului Comandantului Acțiunii.”, se arată într-un comunicat de presă.

Șeful DSU a emis ordinele de carantinare. Alte patru comune din Ilfov mai sunt în carantină. Este vorba de Bragadiru, Ciochina, Chiajna și Cornetu.

Măsurile care trebuie respectate în localitățile carantinate pot fi cosultate AICI.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri