Mai multe femei au fost gonite de pe ringul de sumo în timp ce încercau să ajute un primar care își pierduse cunoștința

Data actualizării: Data publicării:
sumo

Ringul de sumo se numește dohyo și este considerat un loc sacru. Iar orgnizatorii nu fac rabat de la acest principiu religios nici când o persoană, de exemplu, leșină în ring.   

S-a întâmplat miercuri, pe un ring din prefectura Kyoto, în timpul unei competiții de sumo.

Primarul orașului Maizuru, Ryozo Tatami, în vârstă de 66 de ani, s-a prăbușit în timpul discurscului pe care îl ținea înainte de începerea luptei. Edilul prezenta toate simptomele unui infarct, scrie The Guardian.

Mai multe femei din rândul spectatorilor au fugit pe ring ca să îl ajute pe bărbat, însă au fost imediat gonite de gyoji (arbitru), care a cerut intervenția paznicilor.

Tradițional, femeilor le este interzis accesul pe ringul de sumo, prezența lor fiind considerată un act de desacralizare a elementelor rituale șintoiste ale competiției sportive.  

Reacția arbitrului a provocat indignare pe rețelele de socializare.

Nobuyoshi Hokutoumi, președintele Asociației Japoneze de Sumo, a prezentat scuze mai târziu pentru incident și și-a exprimat aprecierea față de altrusimul de care au dat dovadă femeile. „Într-o situație în care era vorba despre o viață pusă în pericol, reacția a fost una inadecvată”, a precizat Hokutoumi.

Primarul orașului Maizuru a suferit o hemoragie subarahnoidiană, dar acum starea lui este stabilă, transmite cotidianul britanic.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri