Meteorologii anunță disconfort termic accentuat în cea mai caldă zi din an. Românii vor resimți 46 de grade

Data publicării:
CANICULA

Meteorologii ANM avertizează că joi va fi cea mai caldă din această vară, de până acum. Temperaturile, la umbră, vor ajunge până la 36 de grade Celsius, iar cele resimţite de corpul uman vor fi cu 10 grade mai mari. Pentru toată ţara este în vigoare, până la ora 20, o informare meteo de disconfort termic accentuat.

Vestea bună este că, totuşi, canicula nu va persista în România şi vineri, aşa cum se va întâmpla într-o mare parte a Europei. Ba chiar vremea se va răci la noi în ţară şi se vor înregistra temperaturi uşor mai mici decât valorile medii pentru ultimele zile ale lunii iunie.

„În special în zonele de câmpie și podiș, vremea va fi caniculară, vor fi 35 de grade, iar cu probabilite mai mare în sud-est izolat, 36 grade.

Vom avea manifestări de instabilitate în regiunile nordice, treptate spre centru și vineri dimineață pe arii restrânse pe partea de sud. Ne așteptăm la intensificări de vânt, vijelii, grindină și averse torențiale, pe arii restrânse cantitățile să fie mai însemnate.

Vineri, sâmbătă, duminică, vremea se va răci, vom avea între 22 și 29 de grade. În Capitală, joi, vremea va fi caniculară în special în centru, temperatura maximă 34-35, ceea ce înseamnă disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și va depăși 80 de unități”, spune Mirela Polifronie, meteorolog ANM.

Meteorologii au emis, joi, o avertizare cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale pentru 25 de județe din țară, valabilă până vineri, la ora 1.00.

Meteorologii anunță caniculă în București 

Vremea va fi caniculară joi în București, unde se vor înregistra temperaturi de 35 de grade Celsius la umbră, avertizează meteorologii, care prognozează însă o scădere ca valorilor termice începând de vineri, scrie Mediafax.

Joi, vremea va fi caniculară după-amiaza când disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade.

În noaptea de joi spre vineri, cerul se va înnora treptat. Îndeosebi după miezul nopții vântul va avea intensificări, la rafală se vor atinge viteze în general de 45…55 km/h, vor fi descărcări electrice și averse, posibil cu caracter torențial. Temperatura minimă va fi de 19…20 de grade.

Vineri, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior, astfel încât vremea va deveni normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros și vor fi intervale cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat ziua (viteze la rafală în general de 35…45 km/h), apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 15...17 grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri