Ministerul Educației avertizează: Falși angajați sună cadrele didactice și le cer bani pentru sinistrații din Turcia și Siria

Data publicării:
cladire daramata cutremur turcia
Un bărbat se roagă în fața unei clădiri distruse de cutremur. Turcia, 08 februarie 2023. Credit foto: Burak Kara/Getty Images

Ministerul Educaţiei a atenţionat, miercuri, asupra unor tentative de fraudă cu donații pentru cei rămași fără case după cutremurele din Turcia și Siria. Mai mulți directori de școli și cadre didactice din țară ar fi fost deja contactați de așa-ziși angajați ai Ministerului în vederea strângerii de fonduri, scrie Agerpres. "Nu aparţin şi nu reprezintă Ministerul Educaţiei", au transmis ferm oficialii din Educație.

Avertismentul vine după ce, în nici 3 zile, mai multe cadre didactice din țară au primit telefoane suspecte, prin care li se cereau donații pentru sinistrații din Siria și Turcia. Apelanții se prezentau ca fiind angajați în cadrul Ministerului Educaţiei.

"Având în vedere că mai multe cadre didactice şi directori ai unităţilor de învăţământ au primit apeluri prin care se solicită sume de bani de la persoane care se recomandă ca fiind angajaţi ai Ministerului Educaţiei, vă informăm că acestea nu aparţin şi nu reprezintă Ministerul Educaţiei. Recomandăm persoanelor contactate în acest mod să se adreseze instituţiilor competente", a transmis Ministerul Educaţiei.

Oficialii din Educație le transmit oamenilor să nu cadă în capcana impostorilor.

"Menţionăm că toate iniţiativele de sprijin pentru comunităţile afectate de cutremurele din Siria şi Turcia sunt anunţate prin intermediul canalelor oficiale de comunicare ale instituţiilor publice", susţine sursa citată.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri