Moscova, după ce SUA a anunțat noi arme pentru Ucraina: „Crește pericolul unei confruntări militare directe între Rusia și Occident”

Data publicării:
tragere de noapte cu rachete himars
Lansator de rachete de înaltă precizie HIMARS. Foto: Profimedia Images

Decizia Statelor Unite de a trimite ajutor miliar suplimentar Ucrainei reprezintă o amenințare pentru interesele Moscovei și crește riscul unei confruntări militare între Rusia și Occident, a declarat Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei la Washington, după anunțul SUA privind un nou pachet cu ajutoare militare, în valoare de 625 de milioane de dolari, pentru Ucraina.

„Percepem aceasta (ajutorul militar anunțat - n.r.) ca pe o amenințare imediată la adresa intereselor strategice ale țării noastre”, a notat Anatoli Antonov miercuri, într-un mesaj pe Telegram, potrivit Reuters.

„Furnizarea de produse militare de către Statele Unite și aliații lor nu numai că va prelungi vărsarea de sânge și va face noi victime, dar crește de asemenea pericolul unei confruntări militare directe între Rusia și țările occidentale”, a mai spus ambasadorul rus.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat marţi, într-o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, un nou transport american de echipamente militare, în valoare totală de 625 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Acest transport va include în special noi sisteme Himars pentru armata ucraineană. Aceste sisteme de lansatoare de rachete extrem de precise şi puternice au jucat un rol important în recentele progrese înregistrate de forţele ucrainene.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri