Nicuşor Dan: Pasajul Basarab va fi expertizat și, în sfârşit, reparat

Data publicării:
Pasajul Basarab văzut din zona Grozavești din Capitală, joi, 21 martie 2019.
Contractul pentru expertiza tehnică a Pasajului Basarab din București a fost atribuit. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Contractul pentru expertiza tehnică a Pasajului Basarab din București a fost atribuit, a anunțat primarul Capitalei, Nicușor Dan, adăugând că după finalizarea acestei proceduri pasajul va putea fi "în sfârșit" reparat, informează Agerpres.

"Recepţia finală a Pasajului Basarab, amânată de administraţiile municipale de până acum, este tot mai aproape de realizare. Am atribuit contractul pentru expertiza tehnică a acestui obiectiv atât de important, dat în folosinţă de mai bine de 10 ani. După finalizarea acesteia, pasajul va putea fi preluat de Administraţia Străzilor şi va fi, în sfârşit, reparat şi administrat", a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Potrivit edilului general al Capitalei, contractul a fost atribuit companiei Betarmex SRL, singura care a depus ofertă, la o valoare de 248.500 de lei fără TVA.

Nicuşor Dan a precizat că expertiza va analiza modul în care a fost respectat proiectul, calitatea materialelor folosite, a execuţiei lucrărilor şi starea tehnică a construcţiei, în conformitate cu reglementările în vigoare.

El a menţionat că expertiza se va finaliza cu un raport care va cuprinde soluţii pentru remedierea eventualelor deficienţe, prioritizarea lucrărilor de reparaţii şi/sau reabilitare, în funcţie de urgenţa executării acestora.

Durata expertizei este de 60 de zile calendaristice de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri