Ninsorile şi vântul au lăsat aproape 20.000 de gospodării din Alba fără energie electrică

Data publicării:
Cabluri de înaltă tensiune îngheţate din cauza frigului.
Aproape 20.000 de gospodării din Alba au rămas fără energie electrică. Foto: Profimedia Images

Aproape 20.000 gospodării au rămas fără energie electrică din cauza ninsorilor şi a vântului în judeţul Alba care este sub avertizare Cod Portocaliu de vreme rea până în după-amiaza zilei de luni, informează Agerpres.

Potrivit ISU Alba, peste 80 angajaţi ai distribuitorului de energie electrică din judeţele Alba, Sibiu şi Bihor intervin pentru remedierea a 315 posturi de transformare cu 18.588 de utilizatori rămaşi fără energie electrică.

"În sprijinul echipajelor de la Electrica, ISU Alba a dislocat o autospecială UTV autoşenilată în vederea asigurării şi facilitării echipajelor pe drumurile greu accesibile pentru remedierea problemelor legate de utilizatori rămaşi fără energie electrică. ISU Alba a dislocat un autocamion cu cârlig cu grup electrogen de 400 KVA de la Detaşamentul de pompieri Alba Iulia la Staţia de pompieri Câmpeni pentru eventualitatea alimentării cu energie electrică a obiectivelor importante din zona afectată de fenomenele meteorologice", precizează un comunicat de presă al ISU Alba.

În zona vizată de cod, ISU Alba a dislocat mai multe echipaje cu drujbe pentru deblocarea drumurilor blocate de arborii căzuţi pe carosabil pe DN 75, DN 74, DN 74 A şi DJ 762.

Totodată, în cursul dimineţii au fost suplimentate echipele care intervin în zona Munţilor Apuseni cu personal din tura liberă şi echipaje de la Detaşamentul de pompieri Alba Iulia şi Detaşamentul de pompieri Aiud.

În Alba este cod portocaliu până la ora 15:00. Sunt aşteptate ninsori abundente și se va depune un strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări la altitudini mari, cu rafale de peste 70 km/h.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri