O femeie din California a deschis fălcile unei pume cu mâinile goale pentru a îşi salva căţelul

Data actualizării: Data publicării:
puma-california
FOTO: Captură Twitter

O femeie din California s-a luptat cu o pumă încercând să-i deschidă fălcile cu mâinile goale pentru a îşi salva câinele de animalul sălbatic, relatează The Guardian. Animalul de companie nu a mai putut fi salvat.

Femeia a suferit doar leziuni superficiale în timp ce încerca să-şi salveze căţelul de furia leului de munte care a reuşit cumva să intre în curtea sa. Toată întâmplarea s-a petrecut joi, în Simi Valley, California de Sud, a declarat Keith Eisenhours, sergentul de poliţie căruia i-a fost raportat evenimentul.

Femeia a încercat să alunge puma lovind-o cu pumnii, coatele şi chiar a încercat să-i deschidă fălcile cu mâinile goale pentru a îl opri din a muşca schnauzerul”. Comandantul de poliţie din district a spus că ofiţerii care au ajuns la faţa locului au văzut animalul de pradă devorând căţelul în curte înainte de a fugi înapoi în pădure.

Atacul s-a petrecut la 56 de kilometri de centru oraşului Los Angeles, într-o zonă rezidenţială din apropierea pădurii. În aceeaşi zonă, cu o zi înainte, un alt câine fusese rănit de o pumă.

Pumele din regiune se confruntă cu micşorarea habitatului lor după ce aşezămintele umane au început să ocupe din ce în ce mai mult spaţiu. Pumele sunt studiate de biologi pentru a determina cum pot supravieţui într-un habitat fragmentat constant de dezvoltarea oraşului şi de autostrăzile construite prin pădure.

Puma care a atăcat câinele mai fusese văzută anterior, însă poliţiştii nu au putut determina dacă animalul purta o zgardă de control.

Editor: A. D. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri