O profesoară a ajuns la spital după ce un elev a pulverizat spray lacrimogen în clasă

Data publicării:
liceu
O profesoară a ajuns la spital după ce un elev a pulverizat spray lacrimogen în clasă. Foto: Captură video

O profesoară de la un liceu din Iași a ajuns la spital după ce un elev a pulverizat spray lacrimogen în sala de curs. Tânărul spune că s-a jucat cu spray-ul în timpul pauzei și că ar fi pulverizat spre geam, dar vântul a adus vaporii toxici înapoi în interior. Acum riscă scăderea notei la purtare. Și poliția face verificări.

Incidentul a avut loc în pauza de dinaintea orei de logică. La doar câteva minute după începerea lecției profesoarei i s-a făcut rău. Echipa medicală de la cabinetul școlii a fost solicitată imediat.

Liliana Nicuriuc - asistentă medicală: I-am dat primul ajutor pentru că doamna prezenta un edem Quincke, asta înseamnă că avea limba amorțită și simțea furnicături în gât.

Imediat au fost dechise toate geamurile, iar elevii au fost evacuați.

27 de elevi de clasa a 9-a de la Liceul cu Program Sportiv din Iași au fost evacuați de urgență după ce un coleg de-al lor a pulverizat spray lacrimogen în sala de curs.

Ilie Gheorghică - director liceu: El spune că a pulverizat la geam în afară. L-am întrebat de ce a venit cu așa ceva la școală și mi-a spus: din autoapărare, fiindcă în cartier se simte amenințat, iar gestul respectiv probabil că l-a făcut din teribilism.

Un echipaj SMURD a ajuns la liceu, iar profesoara de 44 de ani a fost dusă la spital pentru investigații suplimentare. Intervenția rapidă a echipei medicale din școală a eliminat însă riscul unei reacții alergice severe.

Diana Cimpoeșu - coordonator UPU-SMURD Iași: La noi pacienta era stabilă hemodinamic, fără semnele unei reacții anafilactice. A fost monitorizată și a plecat la domiciliu cu recomandări de consult alergologic.

Polițiștii fac verificări. La fel, și conducerea școlii a început o anchetă. Din fericire, niciun elev nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri