Operațiune de amploare în București, după ce o tânără a sunat la 112 și a spus că este sechestrată. Surse: Apelul ar fi fals

Data actualizării: Data publicării:
polisti drumu tabere

O tânără din București a sunat la 112, vineri seara, și a spus că este sechestrată într-un apartament. Ea a indicat zona, însă nu a putut oferi detalii despre locul exact unde se află.

Actualizare - Surse din cadrul anchetei spun că cel mai probabil este vorba de un apel fals. Chiar și așa, după șase ore de căutări, fata nu poate fi localizată, deși aria dată de STS pentru localizarea telefonului este foarte restrânsă - de doar 0,14 kilometri, respectiv 3 blocuri. Conform polițiștilor, fata a sunat de 3 ori de pe un număr de telefon, și de zece ori de pe un alt număr. 


Actualizare - Operațiunea de căutare, care durează de câteva ore, este una foarte amplă. Polițistii sunt concentrati pe o stradă din sectorul 6. De asemenea, jandarmii și o ambulanță se află în zonă.

Fata le-a declarat polițiștilor, recent, la telefon, că se află la etajul 2 și că stă la geam, la balcon. Din acest motiv, forțele de ordine folosesc o lanternă pentru a verifica fiecare geam al blocurilor din zonă.

„Zona de căutate s-a restrâns foarte mult, iar în aproximativ o oră sau două vom ști dacă este vorba de o farsă sau nu”, a declarat Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.


Tânăra a sunat de pe o cartelă prepay, la ora 18.00, la 112 și a reclamat că este ținută cu forța într-un apartament, în zona Drumul Taberei, Tricodava, transmite Poliția Capitalei, într-un comunicat. Fata nu a putut oferi detalii despre locul unde se află, apoi a închis apelul. De atunci, polițistii o caută pe fată însă fără succes. Oamenii legii au sunat-o pe fată de mai multe ori.

Potrivit oamenilor legii, căutările au fost declanșate imediat după apel.

Fata ar fi spus că nu are indicii clare, dar că vede pe geam un hipermarket și o cupolă de biserică.

În căutarea tinerei au fost angrenate forțe din întreaga unitate a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Poliștii nu exclud nici varianta unei farse, mai ales pentru că fata a spus că a fost luată cu o mașină și a dat și numărul exact al mașinii, doar că autoturismul este în Valcea și nu are nicio legătură cu fata. 

De asemenea, după tragedia din Caracal, cazurile de apeluri false la 112 care reclamă răpiri s-au înmulțit considerabil. Amenda pentru astfel de farse poate ajunge la 500 de lei.

Redactor: Cristina Tudor

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri