Peste 1.500 de militari români şi 150 de militari străini vor participa la Parada de 1 Decembrie din Capitală

Data publicării:
Parada 1 Decembrie
Peste 1.500 de militari români vor participa la parada de 1 Decembrie, din București. Foto: George Călin/Inquam Photos.

Peste 1.500 de militari români şi 150 de militari din străinătate vor participa pe 1 Decembrie, începând cu ora 11:00, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcului de Triumf, informează Agerpres.

Militarii străini provin din detaşamente din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos.

La defilare participă şi specialişti din structurile MAI, SRI sau de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

La începutul ceremoniei se va intona Imnul Naţional al României, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun. Va urma depunerea unei coroane de flori de către preşedintele Klaus Iohannis în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi păstrarea unui moment de reculegere.

La paradă vor participa şi 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave din dotarea Armatei Române. Militarii străini vor prezenta 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania şi Statele Unite ale Americii.

De asemenea, drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri