Piața monedelor virtuale se va prăbuși, consideră co-fondatorul Ethereum

Data publicării:
Cryptocurrency-exchanges

Piața criptomonedelor se va întări abia după ce toate monedele virtuale „fără substanță” care fac concurență Bitcoinului vor eșua. Opinia îi aparține co-fondatorului unei dintre cele mai de succes monede virtuale, Ethereum, Charles Hoskinson.

Într-un interviu recent pentru CNBC, Hoskinson a spus că, din punctul său de vedere, o „consolidarea” a criptomonedelor va fi declanșată de o „prăbușire” a acestui segment de piață.

„Se va întâmpla următorul lucru: multe dintre aceste criptomonede care nu au fundamente puternice, tehnologii bune - sau pur și simplu nu reprezinte un proiect realist - se vor izbi până la urmă de un zid pe care nu îl vor putea escalada. Veți vedea cum multe vor eșua”, a explicat co-fondatorul Ethereum.

CITIȚI ȘI: Bitcoin, moneda viitorului sau condamnată la extincție?

Bitcoin a scăzut luni, influenţând negativ şi alte monede virtuale, cum ar fi ether (Ethereum) şi litecoin, din cauza temerilor investitorilor că autorităţile de reglementare vor înăspri controlul asupra pieţei.

Autorităţile de reglementare din China şi Coreea de Sud întăresc supravegherea tranzacţiilor cu bitcoin şi mineritul acesteia, în timp ce Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare a început la sfârşitul anului trecut să controleze mai strict vânzările acesteia.

CITIȚI ȘI: Tot ce trebuie să știi despre Bitcoin

Coinmarketcap.com a decis să excludă datele din Coreea de Sud referitoare la vânzările de bitcoin, dând impresia unei scăderi puternice a preţurilor.

Bitcoin a scăzut luni cu până la 17%, la 14.820 de dolari, cel mai mult în ultimele două săptămâni. Toate cele mai importante 10 monede virtuale, în funcţie de capitalizarea de piaţă, au avut luni o evoluţie negativă, majoritatea cu cel puţin 10%, potrivit datelor Coinmarketcap.com.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri