Pictorialul care a înfuriat Serbia

Data actualizării: Data publicării:
uzice 2

Casa de modă P.S. Fashion din Serbia este aspru criticată, după ce și-a lansat noua colecții de haine printr-o ședință foto care s-a desfășurat la complexul memorial Kadinjaca, ridicat în memoria partizanilor căzuți în al Doilea Război Mondial, transmite Balkan Insight.

Casa de modă și-a lansat colecția de toamnă în vestul orașului Uzice, unde se află memorialul dedicat memoriei Batalionului Muncitorilor, care a murit în luptele purtate cu trupele Germaniei naziste în Bătălia de la Kadinjaca, pe 29 noiembrie 1941.

Kadinjaca
Complexul memorial din Kadinjaca

În fiecare an, în complexul memorial de pe Muntele Kadinjaca se adună rudele celor decedați și oficiali de stat pentru marca evenimentul istoric prin depunerea coroane și prin slujbe religioase.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Conducerea casei de modă nu vede nimic în neregulă și susține că a avut „permisiunea prealabilă a Biroului de Turism din Uzice” pentru a realiza pictorialul în complexul Kadinjaca.

În urma Bătăliei de la Kadinjaca, a luat ființă Republica de la Uzice, un mini-stat militar organizat pentru o scurtă perioadă de timp în Iugoslavia ocupată de naziști.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri