Polițist din Cluj acuzat că a luat mită pentru o angajare la IPJ Satu Mare. A fost trimis în judecată de DNA

Data publicării:
Ecuson al Poliției Române.
Un polițist din Cluj a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență.

Un polițist de la IPJ Cluj este acuzat de DNA de trafic de influență. Bărbatul ar fi promis un loc de muncă în Poliție, în schimbul sumei de 13.000 de euro. Agentul urma să favorizeze angajarea unei persoane la IPJ Satu Mare, pentru ca ulterior aceasta să fie transferată, câteva luni mai târziu, la IPJ Cluj. Promisiunea nu s-a realizat, în schimb pe fir au intrat procurorii.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au descoperit că, în perioada decembrie 2019 - februarie 2020, agentul de poliție ar fi promis unei alte persoane că va face demersuri, astfel încât o rudă a acesteia să fie angajată în cadrul IPJ Satu Mare. Ruda respectivă urma să susțină formal un concurs de angajare și ulterior, după câteva luni, să fie transferată la IPJ Cluj.

"În perioada februarie - iunie 2020, inculpatul Suciu Vasile, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari din cadrul Poliției Române, ar fi pretins suma de 13.000 euro de la celălalt inculpat, din care suma de 5.000 de euro a fost pretinsă și primită pentru o presupusă persoană din București, iar diferența urma să fie achitată după angajarea promisă", se arată în comunicatul DNA.

În cele din urmă, promisiunea nu s-a realizat, transmit procurorii, care au intrat pe fir.

"În cursul urmăririi penale, celălalt inculpat l-ar fi prevenit pe Suciu Vasile despre unele acte procedurale desfășurate de procurori, împrejurare de natură a îngreuna bunul mers al anchetei", a conchis DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri