Polițiștii de frontieră care l-au lăsat să iasă din țară pe slovacul ce a accidentat mortal un om, cercetați de superiori

Data publicării:
masini la coada in vama petea
Foto: captură video Digi24

Anchetă internă la Poliția de Frontieră după ce un șofer slovac a ieșit din țară, prin Vama Petea, la 15 de minute după ce a accidental mortal un bărbat. Deși mașina prezenta avarii susceptibile a proveni de la un accident rutier, polițiștii de frontieră nu au sesizat, iar slovacul a trecut fără probleme granița. Autoturismul său a fost găsit abandonat trei zile mai târziu, în Bratislava.

Potrivit surselor presasm.ro, șoferul slovac s-a prezentat în PTF Petea luni, 07 noiembrie, la ora la 20:45. Polițistul de frontieră maghiar i-a luat documentele, în timp ce polițistul de frontieră român a verificat interiorul autoutilitarei. Fiind vorba de un cetățean al Uniunii Europene, atât polițistul maghiar, cât și cel român nu au efectuat un control amănunțit, neexistând indicii cu privire la vreo infracțiune de contrabandă, spre exemplu.

"Parbrizul nu a fost spart, astfel încât nu a intrat în atenția agenților. Lovitura de la autoutilitară a fost pe partea dreaptă, în unghiul mort, căci toneta agenților se află în stânga, pe partea șoferului. De asta a fost o scăpare. Nu a fost nimic intenționat", au declarat sursele pentru presasm.ro.

Întrucât procedurile nu au fost întocmai respectate, superiorii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au deschis o anchetă internă.

"Cercetările în cauză sunt derulate de către polițiști din cadrul IPJ Satu Mare sub coordonarea unității de parchet competente. La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au fost demarate verificări interne cu privire la respectarea procedurii de control a persoanelor, respectiv mijloacelor de transport la intrarea/ieșirea din România", a transmis, pentru digi24.ro, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației, Iulia Stan.

Accidentul mortal a avut loc luni, 7 noiembrie 2022, în jurul orei 20:30, pe drumul naţional DN 19A, între localităţile Satu Mare şi Dorolţ. Un șofer care se îndrepta cu mașina spre Petea a lovit mortal un pieton. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, lăsând victima pe șosea. După aproximativ 15 minute, șoferul - un bărbat de 58 de naționalitate slovacă - părăsea România prin Vama Petea.

"În urma mobilizării tuturor poliţiştilor rutieri şi a efectuării cercetărilor care s-au impus, precum şi a administrării materialului probator existent, s-a stabilit faptul că bărbatul ar fi părăsit teritoriul României în jurul orelor 20,45, prin Punctul de Trecere al Frontierei cu Ungaria, aflat în localitatea Petea, având ca posibilă destinaţie Slovacia.', anunța atunci IPJ Satu Mare.

După 3 zile, mașina implicată în accidentul mortal din Satu Mare a fost găsită abandonată în Bratislava.

"Poliţiştii slovaci au identificat pe raza oraşului Bratislava autovehiculul care ar fi fost implicat în evenimentul rutier în cauză. Autovehiculul prezintă avarii ce sunt susceptibile a proveni din accident, acesta fiind găsit abandonat şi, ulterior, ridicat în vederea efectuării unei expertize criminalistice. În prezent, în urma administrării probatoriului, poliţiştii au reuşit să afle identitatea conducătorului auto implicat, iar cercetările continuă pentru depistarea acestuia", anunța joi IPJ Satu Mare.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri