Polițiștii locali din Bacău cer sporuri pentru că fac febră musculară la degete din cauza tastaturii și stau prea mult pe scaun

Data publicării:
politisti locali din bucuresti
Imagine cu caracter ilustrativ: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Conducerea Poliției Locale Bacău cere Primăriei să acorde agenților spor pentru condiții vătămătoare de muncă, potrivit Ziarul de Bacău. Conform unor rapoarte DSP, polițiștii locali sunt expuși mai multor riscuri pentru că stau prea mult timp pe scaun și, totodată, pot face „febră musculară” la degete pentru că scriu foarte mult pe calculator.

Alături de cerere, conducerea Poliției Locale a atașat și o serie de buletine de determinare prin expertizare a locului de muncă emise de Direcția de Sănătate Publică Bacău. Acestea au fost făcute pentru sediul central al instituției, dar și pentru diverse compartimente.

Potrivit buletinelor, polițiștii locali sunt expuși mai multor riscuri de îmbolnăvire. Conform DSP Bacău aceștia prezintă un „risc de solicitare musculo-osteo-articulară a articulațiilor mici distale ale membrelor superioare, necesară gestualității specifice în cursul redactării documentelor, notelor și adreselor pe PC”. Adică fac febră musculară de la tastat la calculator.

Totodată, angajații Poliției Locale pot fi afectați de poziția șezut, pe care, se pare, o practică prea des.

Polițiștii locali băcăuani solicită spor pentru că fac „febră musculară” la degete, din cauza tastaturii și pentru că stau prea mult pe scaun
Polițiștii locali băcăuani solicită spor pentru că fac „febră musculară” la degete, din cauza tastaturii și pentru că stau prea mult pe scaun. Foto: Ziarul de Bacău

Potrivit Ziarul de Bacău, buletinele DSP par, pe alocuri, lipsite de orice logică. De exemplu, pentru „secția șofer autovehicule – autospeciale” din cadrul Poliției Locale, buletinul precizează că angajații, deci șoferii, sunt expuși riscului „toxico-alergic generat de contactul cu dosare, documente, registre în diverse stări de degradare”. Sau că sunt supuși riscului de îmbolnăvire „în timpul studierii dosarelor ce pot fi infestate cu diverși agenți microbieni”. Toate acestea nu par a avea de-a face cu activitatea unui șofer.

2
Alături de cerere, conducerea Poliției Locale a atașat și o serie de buletine de determinare prin expertizare a locului de muncă emise de DSP. Foto: Ziarul de Bacău

Toate aceste buletine vin în sprijinul solicitării de a li se acorda sporuri. Conducerea Poliției Locale susține că ar fi vorba despre un „bonus” de cinci zile de concediu în plus pe an, pentru condițiile grele de muncă.

Ziarul de Bacău a solicitat un punct de vedere de la DSP Bacău. Directoarea Mihaela Arim a precizat că nu poate răspunde de corectitudinea observațiilor din buletine, însă va atrage atenția ca documentele sa fie reverificate. „Responsabilitatea aparține medicului care a întocmit actele și echipei dumnealui. Voi vorbi cu cei implicați să verifice din nou aceste documente să vedem dacă nu s-a comis vreo greșeală. Știți, cine muncește mai și greșește”, a declarat aceasta pentru sursa citată.

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri