Ponta, despre relaţiile cu Tăriceanu: Mâncăm şi sarmale dacă trebuie, dar cu el am stabilit doar două lucruri şi le-am făcut

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu ponta
Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu. foto: Inquam Photos - George Călin

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat luni că este în relaţii "foarte bune" cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, deşi, politic, fiecare are propria orientare politică.

"Relaţiile cu Tăriceanu sunt foarte bune, ne vedem şi azi, vorbim tot timpul, mâncăm şi sarmale dacă trebuie. Cu el am stabilit doar două lucruri: să îl susţinem pe Mircea Diaconu şi îl susţinem şi să dăm jos guvernul Dăncilă şi l-am dat jos.

Tăriceanu e liberal, probabil va merge cu liberalii, eu sunt social-democrat şi o să ţin cu social-democraţii, nu cu liderii PSD, că nu ai cu cine. E o înţelegere absolut în regulă", a spus Victor Ponta.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a explicat, sâmbătă, că nu are aceeaşi viziune cu Pro România în ceea ce priveşte viitorul guvern, deşi susţin acelaşi candidat la prezidenţiale, întrucât ALDE exclude orice susţinere a unui guvern cu social-democraţi, în timp ce pe cei din Pro România „i-a cuprins dorul” de PSD.

„Cu Pro România colaborăm ca să-l susţinem pe Diaconu. Avem un proiect comun cu Diaconu, fără îndoială. Nu împărtăşim aceeaşi viziune legată de formarea viitorului guvern, că văd că Pro România vrea o formulă care să includă din nou PSD-ul şi noi abia ne-am despărţit de PSD, ne ajunge, dacă pe ei i-a cuprins dorul, în fine, nemaivorbind de faptul că nu cred că Iohannis va mai încredinţa mandatul de formare a unui guvern către o formulă în care PSD-ul să aibă rolul principal”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ALDE Sibiu.

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri