Povestea impresionantă a cățelușei Arya, pierdută lângă Teiuș și găsită aproape de Pitești, după ce a mers 250 de km pe urma stăpânului

Data publicării:
catelusa arya
Foto: Facebook/Marius Popescu

O poveste impresionantă cu Arya, o femela în vârstă de un an din rasa lup cehoslovac, s-a viralizat pe rețelele sociale. Arya a fost pierdută de stăpân pe 19 august, după ce a sărit din remorca în care se afla. Câinele a fost pierdut la Teiuș și a fost găsit lângă Pitești după o săptămână. A străbătut peste 250 de kilometri în căutarea stăpânului.

Povestea cățelușei a fost publicată pe Facebook de Mihai Popescu.

„Ea este Arya. Din păcate a sărit din remorca în care se afla dupa ce și-a deschis cușca cu intenția de a merge la stăpân la mașină , însă acesta plecase de pe loc fără să observe și a mers până în alt oraș. Nu se știe exact unde a sărit, însă se pare că ea a fost văzută în Teiuş (el mergând Cluj-Sibiu). Cu o săptămână înainte de pierderea ei a fost împușcată o altă femela pierdută din aceeași rasă așă că am stat toți cu sufletul la gură sperând să nu aibă aceeași soartă. Solidaritatea de care au dat dovadă oamenii a fost de neimaginat. Nu m-am așteptat vreodată să văd atâția oameni ieșind la căutari în zone și în orașe unde se părea că ar fi fost observată, în special în Teiuș și Aiud. Au fost multe alarme false și confuzii și asta a pus lumea pe drumuri. Am pus o recompensă mare ca să o ajutăm să valoreze vie mai mult decât moartă și sa afle lumea de ea. Nu știu dacă asta a ținut-o în viață sau doar determinarea și atenția ei, însă cert este că ne-a dat o lecție de supraviețuire, fix de ziua internațională a cățelului, când a cerut ajutorul unor băieți speciali, lângă Pitești! Nu întrebați cum a ajuns acolo, însă poza asta spune că era hotărâtă să ajungă acasă și a înțeles că doar cu ajutorul oamenilor o poate face. Se uita după mașini și era epuizată, lovită la picior, cu urme de la luptele cu alte animale.”, scrie Marius Popescu.

Cățelușa a ajuns în cele din urmă la stăpân, iar cei care au găsit-o au refuzat recompensa de 1.000 de euro.

„Acum ea este bine și este la casa ei. Tot drumul spre casă a dormit cu nasul langă stăpân iar la desparțirea de băieții care au ajutat-o  i-a pupat și le-a mulțumit. Recompensa de 1000 de euro a fost refuzată categoric de către cei ce au gasit-o și nu au acceptat decât plata drumului de la Pitești la Sibiu unde s-au întâlnit cu Alex și câteva beri în cinstea ei. (A stiut sa-i aleaga). Avem oameni faini în țară! Pe mine m-au convins că pot crede în continuare în cei din jur. Video-ul este făcut atunci cand au dat de ea. Ochii spun prin câte a trecut biata de ea pe Valea Oltului. A ținut direcția în care a vazut că a plecat mașina și a sperat să dea de ea.”, își încheiei Marius Popescu povestea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri