Exclusiv Președintele ANPC: Am încasat din amenzi anul trecut cât în ultimii cinci ani la un loc

Data publicării:
Horia Constantinescu, președintele ANPC.
Horia Constantinescu, președintele ANPC. Foto: Captură video

Președintele ANPC Horia Constantinescu a declarat într-un interviu pentru Digi24.ro că inspectorii instituției au încasat în 2022 amenzi cât pentru ultimii cinci ani, iar anul acesta valoarea sancțiunilor este și mai mare, afirmând că, deși nu există un plan de amenzi, filosofia Autorității este de a nu mai încheia acțiunile doar cu avertismente.

"Anul trecut am încasat cât în ultimii cinci ani la un loc", a spus Horia Constantinescu.

"S-au aplicat 75 de milioane anul trecut până în aprilie, 115 milioane anul acesta până în aprilie. S-au încasat anul trecut 10 milioane și jumătate, anul acesta 24 de milioane. De de pe 1 ianuarie până în aprilie", a spus Horia Constantinescu.

Acesta a adăugat că nu există un plan de amenzi.

"Ar trebui să înțelegem că aceste mesaje transmise vin ca o formă de fermitate, nu avem un plan de amenzi. Dar lucrurile nu se mai încheie cu un avertisment, cu «lasă că merge și așa». Filmăm cât mai multe din acțiunile de control pentru ca acestea să poată fi evaluate de superiori", a spus președintele ANPC.

Legat de dotarea inspectorilor ANPC cu bodycam-uri, Horia Constantinescu a spus că nu toți dispun, încă, de aceste camere.

"N-am avut chiar atâția bani, avem zone în care fiecare dintre comisari (are bodycam n.r.), dar sunt zone în care unul dintre colegi din echipa de doi are bodycam", a spus acesta.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri