Preşedintele CJ Ilfov: Rezolvarea problemei câinilor fără stăpân se face prin sterilizare şi educaţie, nu prin eutanasiere

Data publicării:
Catei
Preşedintele CJ Ilfov spune că vrea să încurajeze adopţia de câini. Foto: Ilona Andrei/Inquam Photos

Rezolvarea problemei câinilor fără stăpân se face prin sterilizare, adopţie şi educaţie, nu prin eutanasiere, a declarat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, informează Agerpres.

"Viziunea mea e clară, are trei direcții: sterilizare, adopție, educație. Nu am fost niciodată de acord cu eutanasierea animalelor și nu voi fi. Nu-mi doresc să văd animale pe străzi, din acest motiv noi, Consiliul Județean Ilfov, organizăm săptămânal campanii de sterilizări gratuite. Trebuie să umblăm la robinetul de câini, adică să oprim înmulțirea, iar acest lucru se face numai prin sterilizarea animalelor și responsabilizarea populației", a spus Hubert Thuma.

Thuma a adăugat că a avut o discuţie cu primarii ilfoveni despre gestionarea câinilor fără stăpân, stabilindu-se că edilii, prin intermediul poliţiştilor locali, vor informa proprietarii de animale cu privire la obligaţiile lor legale.

De asemenea, primăriile cărora le permite bugetul vor face campanii de sterilizări gratuite, inclusiv microcipare.

Potrivit lui Hubert Thuma, în 2022, CJ Ilfov a sterilizat gratuit 3.071 de animale de rasă comună, câini şi pisici, cu ajutorul organizaţiilor non-guvernamentale din domeniul protecţiei animalelor. Cei care vor să obţină detalii despre aceste programe pot suna la numărul 0751.235.009.

El a menţionat că instituţia pe care o reprezintă a derulat campanii de informare privind beneficiile sterilizării animalelor şi de promovare a adopţiei animalelor, precum şi demersuri educative în şcoli.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri