Primăria Capitalei vrea să reabilizeze malurile lacului Herăstrău. Valoarea proiectului este de 51 de milioane de lei

Data publicării:
Lacul Herăstrău pe timp de toamnă cu Casa Presei Libere pe fundal.
Malurile lacului Herăstrău vor fi reabilitate pentru prima dată din 1966. Foto: Profimedia Images

Primăria Capitalei intenţionează să reabiliteze malurile lacului Herăstrău pentru prima dată din 1966, valoarea lucrărilor fiind estimată la 51 de milioane de lei, informează Agerpres.

"Lacul Herăstrău constituie un punct de interes deosebit pentru autorităţile locale, atât din punctul de vedere al faptului că face parte din istoria Bucureştiului, cât şi din punct de vedere al spaţiului, ce reprezintă o atracţie pentru locuitori şi turişti", a declarat viceprimarul Bucureştiului, Horia Tomescu.

Anunţul pentru firmele interesate să depună oferte pentru proiect a fost publicat, marţi, în SEAP. Acesta prevede atât repararea malurilor lacului, cât şi repararea malurilor insulelor. Valoarea estimată a lucrărilor este de 51.109.675 de lei, fără TVA.

Un alt proiect prevede construirea unui pod pietonal peste lac, valoarea acestuia fiind estimată la 3,7 milioane de lei fără TVA.

"În ceea ce priveşte podul pietonal din parcul Herăstrău, zona căii ferate, îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru bunuri şi persoane, creşterea siguranţei de deplasare şi reducerea costurilor de exploatare, scăderea ratei accidentelor şi dezvoltarea infrastructurii existente au fost principalele obiective pentru care ne-am dorit să achiziţionăm servicii de proiectare şi execuţie lucrări de investiţie", a declarat viceprimarul Horia Tomescu.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri