Foto Primăria Satu Mare declară război taximetriștilor: o mașină la 250 de locuitori

Data publicării:
taxi
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Primăria Satu Mare face revoluție în taximetrie. Autoritățile locale vor să înjumătățească numărul autorizațiilor emise de la peste 800, câte sunt în prezent, la cel mult 464. În următorii 4 ani ar urma să fie eliberate autorizații în baza unui calcul simplu: 4 taxiuri la mia de locuitori.

Din cele 464 de autorizații de taxi care vor fi emise în perioada 2023-2027, 4 vor fi rezervate autoturismelor special pregătite pentru transportul de persoane cu dizabilități (acces cu scaunul cu rotile). Alte 20 ar urma să fie rezervate exclusiv autovehiculelor electrice, scrie Presa SM.

Primăria Satu Mare ar fi stabilit numărul maxim de taxiuri din oraș, în baza unui calcul raportat la numărul de locuitori: un taxi la 250 de locuitori.

Potrivit Institutului Național de Statistică, populația municipiului Satu Mare este de 116.753 locuitori.

Departajarea dosarelor pentru obținerea autorizației de taxi ar urma să se facă pe baza unui punctaj obținut de taximetriști. Printre criteriile de departajare se numără vechimea autoturismului, volumul portbagajului, echiparea mașinii cu instalație de climatizare, posibilitatea plății cursei cu cardul, dar și experiența transportatorului pe piața taximetriei. 

Care sunt criteriile de departajare: 

puncte
sursa: Presa SM

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri