Profesorul care i-a cerut unei eleve poze nud a demisionat, dar doar de la liceul unde învață aceasta. Continuă să predea la alte două

Data publicării:
o tanara se tine cu mainile de fata in fata unui calculator
O femeie din statul american Texas a câștigat despăgubiri de 1,2 miliarde de dolari, cele mai mari din istorie într-un caz de „revenge porn” intentat fostului iubit. Foto: Getty Images

Profesorul de matematică din Piatra Neamţ, anchetat penal pentru hărţuirea sexuală a unei eleve, a demisionat, gest care are legătură doar cu liceul la care i-a cerut tinerei poze nud.

Continuă să predea la alte două licee din oraș. Reprezentanţii celor două unităţi şcolare urmează să decidă dacă îi vor mai permite acest lucru. 

Mihai Obreja, inspector şcolar general al ISJ Neamț: "Domnul profesor este titular în trei unităţi şcolare şi eu cred că nicio şcoală sau părinţii, elevii, nu vor accepta să aibă în faţă un profesor cu astfel de deviaţii de la conduita standard a unui cadru didactic. Astfel de oameni nu pot să lucreze în învăţământ".

În cazul profesorului de matematică de la Liceul ''Dimitrie Leonida'' din Piatra-Neamţ care i-ar fi cerut poze nud unei eleve, în vârstă de 21 ani, de la o clasă de seral a fost declanșată o anchetă penală.

De asemenea, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ a solicitat Consiliului de Administraţie al liceului să declanşeze o anchetă pe baza plângerii formulate de elevă.  

Și directoarea adjunctă a liceului în care învăța eleva a fost demisă pentru că i-a luat apărarea cadrului didactic și a certat-o pe tânără.

În mediul online au apărut conversaţii între profesorul de matematică din Piatra Neamț şi o elevă de 21 ani, dintr-o clasă de seral, în care îi solicita să îi trimită poze cu ea dezbrăcată. După ce eleva a sesizat conducerea liceului incidentul, profesorul i-ar fi trimis pe Facebook şi Whatsapp ameninţări şi injurii.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri