Prognoza meteo în următoarele patru săptămâni: între caniculă și ploi abundente

Data actualizării: Data publicării:
un barbat sta sub un jet de apa din cauza caldurii
Caniculă în România. Meteorologii spun că temperaturile vor atinge recordurile absolute ale perioadei. FOTO: Getty Images

Temperaturile vor fi ridicate, peste media perioadei în săptămâna 10 - 17 august, la fel ca și în intervalul 31 august - 7 septembrie, potrivit estimărilor meteorologilor. În perioada 17 - 24 august ploile vor fi abundente.

Săptămâna 10 – 17 august

Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile sudice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Nu va ploua, iar cele mai afectate vor fi regiunile sudice, centrale și nordice.

Săptămâna 17 – 24 august

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile centrale, nordice și la munte.

Săptămâna 24 - 31 august

Temperaturile medii ale aerului vor fi în jurul celor normale pentru această perioadă, în întreaga țară. Ploile vor fi în parametri obișnuiți perioadei, în toate regiunile.

Săptămâna 31 august - 7 septembrie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât mediile specifice perioadei, în toate zonele țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată țara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri