Prognoza meteo pentru sâmbătă, 25 mai. Alertă ANM: Noi furtuni așteptate în mare parte din țară

Data actualizării: Data publicării:
ploaie bucuresti
FOTO: Shutterstock

Furtunile vor crea probleme şi sâmbătă, dar duminica alegerilor se anunţă frumoasă în aproape toată ţara. Meteorologii au emis sâmbătă o prognoză specială pentru Bucureşti, în vigoare de la ora 13.00 până la ora 23.00, ce vizează ploi, descărcări electrice şi vânt, precum şi temperaturi de la 12 la 24 de grade.

ANM a emis, sâmbătă, o informare meteo, în vigoare de sâmbătă ora 13.00 până la ora 23.00. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină. Regiunile vizate sunt cele estice şi sud-estice, precum şi în zonele montane şi submontane.

Vremea va fi astfel instabilă în majoritatea regiunilor. Vor fi averse cu tunete, fulgere, vânt şi grindină în Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi, local, în Banat, Muntenia, Dobrogea şi Oltenia. Cantităţile de apă pot depăşi, izolat, 25 l/mp. Temperaturile vor fi potrivite sfârşitului de luna mai.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 25 mai, la munte

La munte, furtuni vor fi şi în perioada următoare, mai ales după-amiaza. Izolat, cantităţile de apă vor trece de 25 l/mp şi va cădea grindină.

Ploile vor fi mai puţine duminică, dar, vor reveni la începutul săptămânii viitoare.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 25 mai, la mare

Şi la mare, vor fi nori şi averse cu tunete şi fulgere în cursul zilei de sâmbătă. Apoi, soarele va deveni stăpân în zona litoralului, aşa că se va putea face plajă în toate staţiunile.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 25 mai, în București

Potrivit prognozei speciale pentru Bucureşti, sâmbătă de la ora 13.00 până la ora 23.00 cerul va avea înnorări temporar accentuate şi, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi averse, scrie MEDIAFAX.

Cantitatea de apă este estimată la 3 - 8 l/mp, izolat posibil 10 - 15 l/mp.

De asemenea, prognoza vizează descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, cu rafale de peste 30 - 40km/h.

Probabilitatea de apariţie a acestor fenomene va fi mai ridicată între orele 16 şi 19.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 12...14 grade.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Duminică, furtunile vor lua o pauză în cea mai mare parte a ţării şi vor mai apărea doar pe spaţii mici la deal şi la munte.

De luni, însă, ploile torenţiale vor reveni în regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi în zonele mai înalte de relief. Vor fi însoţite de tunete, fulgere, vijelii şi grindină.

În restul ţării, soarele generos va duce la creşterea rapidă a temperaturilor care vor trece de 30 de grade în sudul extrem.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri