„Revolta” cangurilor. „Zeci de turiști ajung bătuți în fiecare zi la spital”, spune un șofer de autobuz

Data publicării:
2705e1cd3da71cccbed37103d71e8dfe

Avertismentele sunt peste tot în zona Lacului Macquire, una dintre destinațiile turistice cele mai vizitate din Australia. Cu toate acestea, turiștii continuă să le ofere cangurilor de mâncare și ajung să fie atacați de animalele marsupiale.

Mii de turiști vizitează în fiecare săptămână Lacul Macquire, din apropiere de Sydney, o zonă intens populată de canguri.

Încercând să se apropie cât mai mult de animale, turiștii apelează de multe ori la ademenirea lor cu mâncare. Numai că, nu de puține ori, cangurii se dovedesc a deveni rapid recalcitranți.

„În fiecare zi, se prezintă (la spital – n.r.) oameni loviți și zgâriați”, spune Shane Lewis, șoferul unui autobuz turistic, transmite televiziunea australiană ABC.

„O doamnă s-a ales cu 17 cusături pe față - de la ochi, la bărbie. Cangurii aceștia văd cel puțin 2.000 de turiști pe săptămână și nu au nevoie de 2.000 de morcovi sau de banane, chipsuri ori biscuiți. Am văzut și niște oameni stupizi care vor să îi hrănească cu fast food, alimente care le plac foarte mult și devin foarte agresivi ca să le obțină”, a mai explicat șoferul.

Andrew Daly, îngrijitor de animale al Parcului Australian de Reptile, are o altă ipoteză: morcovii sunt de vină pentru comportamentul agresiv al animalelor.

„Pot lovi cu picioarele, pot zgâria, pot face mult rău pentru a obține anumite alimente de care sunt dependenți”, cum ar fi morcovii, precizează Daly.

Problema cangurilor „bătăuși” a ajuns chiar și pe băncile Parlamentului din statul australian Noua Galie de Sud.

„În ciuda unui număr mare de semne care îi avertizează să nu hrănească cangurii, oamenii continuă să le ofere cangurilor alimente procesate”, a declarat parlamentarul Greg Piper.  

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri