Român ajuns la vama Kulata, având testul rapid: Am dat 150 lei. Nu e bun? Atunci ce facem, ne întoarcem?

Data publicării:
test coronavirus grecia vama granita
Foto: Profimedia Images

Încă doi români au din Grecia au fost depistați pozitivi. Este vorba de o femeie de 60 de ani, internată acum într-un spital din Atena. Ea plecase în urmă cu 10 zile în vizită la fiica sa. Cel de-al doilea caz este al unui turist din Corfu. Acesta a fost plasat în carantină, alături de soția sa. La singurul punct de trecere de la frontiera cu Bulgaria, turiștii români trebuie să aibă un test care să demonstreze că nu sunt infectați. Chiar și așa, mulți nu intră în Grecia înainte să li se ia din nou probe, pentru un alt test.

"Plătim bani ca să ne mai testeze o dată!" – și-a exprimat nemulțumirea o femeie.

"Se apără și ei. E normal dacă ai noștri au publicat cifre de astea astronomice", adaugă un șofer de tir. 

Chiar dacă turiştii prezintă testul negativ de coronavirus, autoritățile de la granița cu Grecia pot testa aleatoriu anumite persoane. Acestea își vor continua călătoria și vor fi anunțate dacă sunt pozitive în 24 ore.

Turist: L-am făcut la Galați cu 150 de lei și a durat maxim jumătate de oră.

Reporter. Nu este un test rapid?

Turist: Da, test rapid. Nu este bun aici? Și atunci cum facem? Ne întoarcem înapoi....

Nu doar românii au fost refuzați la graniță în lipsa testului Covid. Un austriac a stat degeaba toată noaptea în frontieră pentru că nu avea certificat care să ateste că nu este bolnav.

Alți turiști care au reușit să intre în Grecia spun că din cauza deciziilor luate pe ultima sută de metri au plătit aproape cât pe o altă vacanță pentru testele COVID.

"Ne-a costat în jur de 280 de lei de persoane, la Cluj, noi venim de la Sighet, a trebuit să ne oprim pe drum să ne facem testul pentru a doua oară. Nu am avut declarația făcută cu 24 de ore, în urmă cu 3 zile s-a blocat sistemul și am fost nevoiți să facem din nou testul", a povestit un turist român.  

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri