România va primi 1.290.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, din prima tranșă cumpărată de Uniunea Europeană

Data publicării:
vaccin coronavirus covid-19
Vaccin anti-COVID Foto: Profimedia Images

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Ploieşti, că României îi revin aproximativ 1.290.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 din prima tranşă, de acestea urmând să beneficieze persoanele vulnerabile şi categoriile profesionale, potrivit Agerpres.

„Am solicitat Comisiei Europene pentru jumătate din populaţie României aproximativ şi am mers până la 10.700.000 de cetăţeni care ar trebui să facă acest vaccin. La nivelul Comisiei Europene s-au încheiat contracte, sunt discuţii cu mai multe firme, s-au încheiat contracte cu mai multe firme. (...) României, din prima tranşă de 30 de milioane de doze, îi revine 4%, în jur de 1.290.000 de doze”, a afirmat Tătaru.

Întrebat cine va beneficia de aceste doze, ministrul a menţionat categoriile vulnerabile şi cele profesionale, respectiv cele medicale şi cadrele didactice.

Citește și Vor putea merge la școală copiii ai căror părinți refuză vaccinarea anti-COVID? Răspunsul președintelui Iohannis

Nelu Tătaru a efectuat, joi, o vizită în judeţul Prahova, mergând la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), în condiţiile în care, în ultima perioadă, medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) au atras în repetate rânduri atenţia asupra faptului că unitatea este supraaglomerată, personalul insuficient şi la fel şi aparatura folosită.

Citește și Trei sferturi din populaţia globului, dispusă să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2. Sondaj

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri