Rusia a expulzat un angajat al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova

Data publicării:
kremlin
Foto: Profimedia Images

Rusia a expulzat un angajat al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, drept răspuns la o măsură similară a Chişinăului. Relațiile bilaterale între cele două ţări s-au deteriorat după ce fragmentele unei rachete ruse doborâte de Ucraina au căzut pe teritoriul unui sat din Republica Moldova, transmite EFE, citat de Agerpres.

"Această măsură este un răspuns la decizia nejustificată a părţii moldovene de a declara persona non grata un angajat al ambasadei ruse în Republica Moldova", a anunţat Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse, într-un comunicat de presă.

Decizia Moscovei a fost deja comunicată ambasadorului Republicii Moldova în Rusia, Lilian Darii.

Republica Moldova a anunţat în urmă cu zece zile expulzarea unui diplomat rus de la Chişinău, după ce resturile unei rachete ruse, doborâtă de apărarea antiaeriană a Ucrainei, au căzut asupra satului Naslavcea.

Diplomaţia Republicii Moldova a comunicat atunci că atacurile cu rachete împotriva Ucrainei "continuă să accentueze riscurile de securitate şi cetăţenii ţării noastre simt tot mai mult efectele nefaste ale războiului".

Ministerul de Externe de la Chişinău a adăugat că atacurile asupra infrastructurii energetice a Ucrainei generează la rândul lor ameninţări în creştere pentru securitatea energetică a Republicii Moldova.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri