Salariile angajaţilor part-time rămân suprataxate. CCR a respins sesizările privind modificările aduse Codului fiscal

Data publicării:
Curtea Constituțională a României. sigla
Curtea Constituțională a României. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizările transmise de USR, Forţa Dreptei şi Avocatului Poporului în legătură cu ordonanţa privind modificarea Codului fiscal, care prevede, printre altele, taxarea şi impozitarea contractelor de muncă part-time la nivelul salariului minim pe economie, informează Agerpres.

Parlamentarii USR s-au plâns că au depus contestaţia cu întârziere din cauza Avocatului Poporului.

"Depunem sesizarea la CCR pentru că este primul moment în care putem face asta, deoarece Avocatul Poporului a refuzat să o conteste la început, când puteau fi prevenite efectele acestei ordonanţe. (...) România are, în acest moment, doar 3,7% din toate contractele contracte cu normă parţială. Asta este extrem de diferit faţă de media europeană, de 17%, sau alte ţări", a declarat deputatul USR Oana Ţoiu.

La rândul său, deputatul neafiliat Ionel Dancă, membru al Forţa Dreptei, a afirmat că ordonanţa de modificare a Codului fiscal "loveşte în sectoarele economice cele mai dinamice".

"Această ordonanţă loveşte în microîntreprinderi, în PFA-uri, liber-profesionişti şi în oamenii muncitori care au dreptul să muncească part-time şi să plătească taxe şi contribuţii exact pentru munca prestată", a transmis Dancă.

Şi Avocatul Poporului a trimis la Curtea Constituţională o sesizare în legătură cu Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 6/2022 pentru modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri