Salon de înfrumusețare amendat cu 40.000 de lei, după o reclamă pe rețelele sociale. Ce au descoperit inspectorii DSP

Data publicării:
salon de infrumusetare
Sursa foto: Profimedia Images

Un salon de înfrumusetare din Alba Iulia a fost amendat, după ce o reclamă cu serviciile de mărire a buzelor, publicată pe rețelele sociale, a ajuns în atenția inspectorilor sanitar-veterinari. Când au mers în control, autoritățile au descoperit că salonul care presta serviciile de înfrumusețare nu deţinea autorizaţie sanitară de funcţionare, scrie Ziarul Unirea

Inspectorii DSP Alba au văzut reclama la salonul de cosmetică pe rețelele sociale. Le-a atras atenția prestarea serviciilor de augmentare a buzelor, un serviciu care, prin injectare cu acid hialuronic, reprezintă o procedură medicală care se face exclusiv de un medic specialist.

"În acest context, în urma apariţiei în mediile de socializare a unor reclame privind volumizarea buzelor cu acid hialuronic, inspectorii din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică (SCSP) s-au autosesizat şi au întreprins verificări la un salon de cosmetică de pe raza municipiului Alba Iulia. În urma controlului s-a constatat că persoana care presta servicii de augmentare a buzelor în cadrul respectivului salon de înfrumuseţare nu deţinea autorizaţie sanitară de funcţionare şi a fost sancţionată, pe persoană juridică, cu amendă în valoare de 40.000 de lei, în baza Ordinului 1030/2009", se arată în comunicatul transmis de DSP Alba.

Întrebată despre tehnica folosită pentru mărirea buzelor în cazul clientelor, persoana amendată a declarat în scris, pe proprie răspundere, că metoda este invazivă, prin utilizarea unui dispozitiv de tip "hyaluron-pen", care nu presupune injectarea propriu-zisă a substanţei.

"DSP Alba atrage atenţia asupra faptului că tratamentul de volumizare a buzelor prin injectare cu acid hialuronic reprezintă o procedură medicală care se face exclusiv de către un medic specialist, în clinici sau cabinete medicale", mai arată Biroul de presă al DSP Alba.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri