Şapte din zece companii oferă anul acesta beneficii de Crăciun. O treime dintre ele vor da prime de peste 1.000 de lei

Data publicării:
Salary Increase, Insurance Cost
O treime dintre angajatori spun că vor acorda prime de peste 1.000 de lei. Foto: Profimedia Images

Şapte din zece companii din România intenţionează să ofere beneficii de Crăciun salariaților, cei mai mulţi dintre angajatori optând pentru prime în bani, arată un sondaj efectuat de o firmă de recrutare, citat de Agerpres.

Aproape o treime dintre angajatori spun că valoarea pachetului de sărbători va fi de peste 1.000 de lei. Totodată, 25% au alocat, în acest scop, între 400 şi 600 de lei, 14,3% între 200 şi 400 de lei, 7,1% între 600 şi 800 de lei, iar 3,6% între 800 şi 1.000 de lei.

7,5% dintre firme au răspuns ferm că nu vor acorda deloc prime, în timp ce 22,5% nu ştiu încă dacă vor face sau nu ceva în acest sens.

Pe de altă parte, 43% dintre companii vor organiza o petrecere de final de an pentru toată echipa, iar 28,6% dintre angajatori vor achiziţiona coşuri cu produse specifice de sezon pentru toţi angajaţii.

Alte beneficii menţionate de participanţii la sondaj au fost voucherele şi tichetele cadou, zilele libere suplimentare, tichetele de vacanţă şi tombolele cu premii.

Un sfert dintre managerii de HR şi managerii de departament care au participat la sondaj spun că bugetul pe care l-au avut anul acesta la dispoziţie a fost mai mare decât anul trecut, iar 64,3% declară că sumele alocate au rămas la fel.

Sondajul a fost realizat în luna octombrie, pe un eşantion de 120 de respondenţi.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri