40 de noi staţii de încărcare pentru maşinile electrice vor fi instalate în Bucureşti. Zonele unde vor fi amplasate

Data publicării:
statie incarcare masini electrice
40 de noi staţii de încărcare pentru maşinile electrice vor fi instalate în Bucureşti. Zonele unde vor fi amplasate. Foto: Facebook/Nicusor Dan

40 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice vor fi amplasate în București, a anunțat primarul Capitalei. Nicuşor Dan a precizat că parcarea pe aceste locuri va fi sancționată cu amenzi între 500 şi 1.000 de lei.

„Venim în sprijinul utilizatorilor de maşini electrice şi al investitorilor şi amplasăm 40 de staţii de încărcare, pe baza regulamentului aprobat în şedinţa de ieri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Acestea vor fi în zone precum Piaţa Amzei, Piaţa Victoriei, Piaţa Alba Iulia, Piaţa Constituţiei, Piaţa Revoluţiei, Universitate, Bucur Obor, Rahova, Sala Palatului, Primăria Municipiului Bucureşti, Bd. Aviatorilor, Bd. Timişoara, Bd. Iuliu Maniu, Bd. Schitu Măgureanu, strada Mendeleev, strada Ziduri-Moşi, Calea Plevnei, Splaiul Unirii, parcajele Eva, Lido, Gara de Nord, Maria Rosetti, Lipscani, Parc Herăstrău, Charles de Gaulle, Palatul de Justiţie, Şoseaua Nordului”, a transmis Nicuşor Dan pe pagina de Facebook.

„Regulamentul stabilește că lucrările pentru amplasarea staţiilor se pot executa fără autorizație de construire, doar în baza unui aviz, dacă nu afectează traficul. Regulamentul mai stabilește și locurile unde nu pot să fie staţii de încărcare (de exemplu spaţiile verzi sau locurile de joacă) și amenzile. Totodată, parcarea sau staționarea pe aceste locuri va fi interzisă. Amenda pentru mașinile care ocupă ilegal aceste locuri va fi cuprinsă între 500 și 1.000 de lei (pentru persoane fizice). Staţiile de încărcare vor fi marcate cu un semn specific, care va fi desenat atât pe asfalt, cât şi pe un panou de informare. Compania Energetica Servicii va asigura stațiile de alimentare și dotările necesare specifice funcționării acestora și le va amplasa în spațiile puse la dispoziție de Administrația Străzilor, pentru a fi utilizate de cetățeni,” a adăugat primarul.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri