70 de timișoreni, păgubiți de un distribuitor de maşini Suzuki

Data actualizării: Data publicării:
sara motors

70 de oameni din Timişoara acuză un distribuitor autorizat de maşini Suzuki că le-a încasat banii şi i-a lăsat pietoni. Unii au plătit 17.000 de euro pentru un contract neonorat, iar tunul ar depăşi un sfert de milion de euro. Păgubiţii spun că firma i-a tot amânat şi în cele din urmă a intrat în insolvenţă. Mulţi au făcut plângeri la poliţie şi la protecţia consumatorilor, dar tot fără bani au rămas.

În 19 iunie am achitat-o integral şi de atunci nu mai ştiu nimic. 15.300 de euro”, spune Nicolae Pălcuț, unul dintre cei păgubiți.

Zeci de oameni au plătit integral maşina ori au dat avansuri consistente distribuitorului Sara Motors de la Timişoara. Unii au semnat contractul la începutul anului şi tot nu conduc acum un Suzuki. Au cerut mereu explicaţii şi au primit doar amânări.

- Am făcut un credit şi am semnat contractul. După trei luni am aflat că maşina mea nu va fi livrată la timp. MUSCĂ Tot timpul îmi ziceau că s-a întâmplat ceva, că s-a reziliat un contract de transport cu Ungaria și nu poate să vină mașina, dar totuși mașina e produsă, să aștept și așa mai departe.

- Ba că sunt în concediu în fabrică, ba că nu poate să vină vaporul, ba că nu știu ce s-a întâmplat.

Un bărbat care a vrut să îşi facă dar de aniversare un Suzuki Vitara a plătit în luna mai 17.200 de euro. Maşina trebuia livrată în iulie, dar nu s-a întâmplat aşa. Când a cerut explicaţii, distribuitorul auto a fost uluitor de sincer. Nu putea să returneze banii.

Nu au plătit maşinile drive-test. Suzuki Ungaria le-a sistat livrările şi banii mei i-au folosit să plătească o parte dintre maşinile alea”, spune Tiberiu Vasilescu, un alt timișorean păgubit.

Sătui de promisiuni făcute la telefon, cei care plătiseră maşinile au mers la biroul distribuitorului, dar nu au rezolvat nimic.

Nu au primit nici banii, nici mașinile și, mai mult de cât atât, locul este părăsit de la sfârșitul lunii octombrie pentru că societatea a intrat în insolvență”, relatează Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timișoara.

Cei păcăliţi de distribuitorul auto au făcut reclamaţii peste tot în speranţa că vor recupera banii.

Poliţiştii efectuează cercetări în 10 dosare penale de înşelăciune şi evaziune fiscală”, declară Ionuţ Sârbu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Suzuki România a aflat de probleme şi a rupt colaborarea cu distribuitorul din Banat. La jumătatea lui octombrie a promis că va livra maşinile plătite, dar cei care le-au achitat spun că încă nu au primit nicio veste.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri