Acțiunile unui mare producător auto, în scădere din cauza unor deficiențe calitative anunțate luni

Data actualizării: Data publicării:
auto

Acțiunile Nissan Motor au scăzut semnificativ luni, după ce producătorul auto nipon a anunțat că zeci de mii de vehicule au fost fabricate fără verificări adecvate de securitate, sporind posibilitatea unor rechemări masive la service, transmit Kyodo și Reuters.

ACTUALIZARE 15:30 - Constructorul auto japonez Nissan Motor Co Ltd a anunțat luni că intenționează să recheme la service 1,2 milioane de vehicule vândute în Japonia care nu au fost supuse unor verificări adecvate de securitate

Aproximativ 1,21 milioane de vehicule produse în perioada octombrie 2014-septembrie 2017 vor fi supuse unor noi inspecții”, a anunțat, într-un comunicat de presă, Nissan, care începând din 1999 face parte dintr-o alianță cu grupul francez Renault.

„Este o problemă foarte gravă, a declarat președintele director general de la Nissan, Hiroto Saikawa, potrivit căruia va dura aproximativ o lună pentru a stabili cauza acestor inspecții incorecte. În locul inspectorilor certificați în mod oficial, ajutoarele lor au derulat aceste inspecții, a spus Saikawa, precizând însă că este convins că vehiculele vândute sunt sigure. Președintele Nissan a estimat costurile acestei rechemări la service la aproximativ 25 miliarde yeni (aproximativ 189 milioane de euro).


Nissan a suspendat temporar înmatriculările pentru aproximativ 60.000 de vehicule noi, după ce, în urma inspecțiilor efectuate de Guvernul de la Tokyo, s-a descoperit că verificările finale de securitate la șase fabrici din Japonia au fost efectuate de personal necalificat.

Luni dimineață, acțiunile Nissan au scăzut la Bursa de la Tokyo cu 5,3%, la 1.054,5 yeni, cel mai redus nivel din aprilie.

La o conferință de presă desfășurată vineri, reprezentanții Nissan nu au putut preciza când au fost efectuate verificările inadecvate și câte automobile sunt afectate.

Luni, Nissan a lansat o versiune îmbunătățită a modelului electric Leaf, dar livrările către unii clienți vor fi amânate din cauza rezultatelor inspecțiilor efectuate de Guvernul de la Tokyo.

Fabrica Nissan din Oppama, prefectura Kanagawa, unde se produce noul Leaf, a fost printre unitățile verificate de autorități. Noul Leaf are o autonomie de până la 400 de kilometri, la o singură reîncărcare.

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault.

Cu 5,27 milioane de autoturisme și utilitare vândute în prima jumătate a acestui an, Renault-Nissan este în prezent cel mai mare producător auto din lume, devansând Volkswagen și Toyota.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri