AJUTOR PENTRU NEMȚI. Ford Craiova livrează motoare EcoBoost fabricii din Germania

Data publicării:
1903ecoboost-55694

Germanii au cerut ajutor fabricii de la Craiova pentru că cererea pentru modelul Fiesta este foarte mare, iar fabrica de la Koln nu poate face faţă comenzilor. Este vorba de mult premiatul EcoBoost de un litru, desemnat motorul anului în 2012 care este fabricat în premieră la Craiova. Oficialii Ford spun că sunt foarte mulţumiţi de calitatea produsului care iese de pe liniile de producţie din Craiova şi, mai mult, spun că aici au cea mai bună forţă de muncă din Europa.

Angajaţii fabricii Ford din Germania produc motoare într-un singur schimb. Recent, cererea pentru modelul Fiesta a crescut brusc, iar nemţii au avut nevoie de câteva mii de motoare în plus. Așa că le-au cerut ajutor celor de la Craiova. La fabrica din Bănie, pe linia de EcoBoost se lucrează în două schimburi şi se produc 1.000 de motoare pe zi.

Reprezentanţii Ford au anunţat că şi în lunile următoare vor livra motoare către fabrica din Koln. „Intenţionăm să livrăm, până la sfârşitul lunii mai, 5.000 de motoare pentru a veni în sprijinul clienţilor noştri şi pe viitor la Craiova vor fi produse motoare de 1,5 litri”, a precizat Ana Maria Timiş, PR Ford România.

Motorul EcoBoost de un litru a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva de anul trecut, drept „un succes răsunător”. Ulterior, propulsorul a fost declarat „Motorul Internaţional al Anului”. În curând, la Craiova va începe producţia unui al doilea motor EcoBoost de 1.5 litri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri