Anunțul cu care o firmă din Bucureşti a reușit să păcălească zeci de șoferi

Data actualizării: Data publicării:
Masini noi_GettyImages-461479642

"Vindem maşini rulate, cu un număr mic de kilometri". Cu acest anunţ a reuşit o firmă din Bucureşti să păcălească zeci de clienţi, vreme de patru ani. În realitate, autoturismele aveau cifrele din bord măsluite. Patronii firmei au fost arestaţi, iar poliţiştii îi caută acum pe toţi cei care au cumpărat maşini de la aceştia.

Afacerea mergea ca unsă până au intervenit polițiștii. Cele mai multe dintre maşinile vândute de firma de leasing erau recuperate de la cei care nu-şi mai puteau plăti ratele.

Reprezentant firmă leasing bun: Sunt cumpărate de noi din România prin licitație. Au terminat contractele de leasing după doi sau trei ani. Sunt verificate de noi, mașinile înainte de a fi puse de noi la vânzare, sunt verificate de departamentul tehnic.

Cumpărătorii au plătit bani buni şi au plecat cu maşini mai proaste decât credeau.

Cumpărătorii de bună credință veneau la firma de leasing pentru a cumpăra autoturisem bune și mai ales cu kilometri reali. Tocmai aici a fost problema descoperită de polițiști! Ei și-au dat seama că în decursul timpului nu mai puțin de 40 de persoane au fost înșelate în acest fel.

Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliția Capitalei: După ce autoturismele erau recuperate de la utilizatori, cei care nu achitau contravaloarea ratelor lunare, sistemul informatic ar fi fost modificat, iar autoturismele ar fi fost vândute la o valoare mult mai mare decât cea reală.

Reprezentanții firmei au o explicație.

Reprezentant firmă: Nu neapărat compania a intervenit asupra rulajului, ci înainte, vechiul proprietar pentru a vinde autoturismul recurgea la aceste metode.

Specialiștii spun că astfel de intervenții pot fi depistate înainte de a parafa tranzacţia.

Marius Toader, reprezentant service auto: Trebuie făcută o constatare la un service autorizat ca să verifici numărul de kilometri.

Viorel Segiu, mecanic auto: Din păcate se fac! Schimbările astea de kilometraj şi trebuie să fim foarte atenţi. Una dintre posibilităţile de a da kilometrajul înapoi este aceea cu testerul, a doua variantă ar fi cea de schimbare a întregului bord.

Cei patru patroni ai firmei au fost arestați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri