Asigurările RCA și Casco se scumpesc, dar despăgubirile continuă să întârzie

Data publicării:
0402asigurari-47637

Pentru că majoritatea asiguratorilor nu reușesc să facă afaceri profitabile în România, companiile din asigurări vor cere tarife mai mari pentru polițele auto CASCO și RCA. Creșterile ar putea fi între cinci și 20 de procente, în funcție de tipul asigurării și de companie, spun brokerii de asigurări.

În prima parte a anului trecut, cele mai mari companii de asigurări din România au avut o scădere a polițelor înregistrate de peste 10 milioane de euro.

Spre exemplu, polițele CASCO sunt la jumătatea valorii atinse în 2008. Șoferii se feresc să mai încheie astfel de asigurări, din moment ce sunt tot mai dese cazurile în care asiguratorii fie nu mai despăgubesc, fie întârzie foarte mult plata reparațiilor, iar mașinile rămân blocate în service-uri.

Dacă până acum un an de zile existau în piață două societăți de asigurări consacrate care nu plăteau, acum numărul lor a ajuns la șase. Este o situație îngrijorătoare. Întârzierile, de exemplu, pentru o anumită societate de asigurări au fost de un an și jumătate. Celelalte întârzie 7-8 luni peste termenul legal de plată”, spune Cristian Muntean, președintele Asociației Serviceurilor Independente.

Din cele 4,5 milioane de mașini care circulă pe șoselele din România, doar un milion mai au polițe CASCO.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri