Aston Martin cheamă în service peste 17.000 de maşini, pentru a înlocui o piesă produsă în China

Data publicării:
aston martin

 

(Foto - Facebook)

Producătorul britanic de automobile sport, marca preferată a agentului James Bond, a anunţat că piesa respectivă - braţul pedalei de acceleraţie - va fi produs de acum înainte în Marea Britanie, transmite Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Compania a primit 22 de reclamaţii privind defecţiuni legate de această piesă, care se poate rupe. Niciun client nu a reclamat producerea unui accident în urma defecţiunii.

Aston Martin a precizat că a descoperit că Shenzhen Kexiang Mould Tool Co., furnizorul chinez care produce piesa, a utilizat materie primă contrafăcută cumpărată de la alt furnizor chinez.

"Este important de ştiut că nu au fost raportate accidente, iar reparaţia durează mai puţin de o oră. Siguranţa clienţilor reprezintă principala noastră prioritate", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei britanice.

Costurile campaniei de reparaţii vor fi scăzute, anticipează compania. O sursă apropiată situaţiei a declarat pentru WSJ că cheltuielile vor fi între 700.000 lire şi 1 milion de lire sterline.

Aston Martin este unul dintre ultimii producători independenţi de automobile de lux. Cel mai mare acţionar al companiei este fondul italian de capital privat Investindustrtial, care a preluat în decembrie 2012 un pachet de 37,5% din acţiuni, pentru 190 milioane euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri