Audi renunță la reclama "insensibilă" cu o fetiță mâncând o banană, după un val de reacții negative

Data publicării:
EeZ2VOzXgAAeukf
Sursa foto: Audi/Twitter

Constructorul german Audi și-a cerut scuze după ce a lansat o reclamă pentru modelul RS 4 care a provocat reacții aprinse pe internet, informează BBC.

Reclama controversată afișa o fetiță mâncând o banană, iar copilul era lipit de capota unui model Audi RS4.

"Vă auzim și vrem să stabilim un lucru: Ne gândim la copii. Audi RS4 este o mașină de familie cu peste 30 de sisteme de siguranță, inclusiv sistem de frânare de urgență. De aceea am afișat-o alături de diferiți membri ai unei familii", a scris compania de Twitter.

"Ne cerem sincer scuze pentru această imagine insensibilă și vă asigurăm că nu va mai fi folosită în viitor", a mai adăugat Audi pe Twitter.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Criticii reclamei susțin că imaginea este "provocatoare" și pune vieți în pericol.

Anumite persoane au spus că șoferul nu ar putea să vadă copilul sprijinit de mașină, în timp ce altele au susținut că imaginea este sugestivă din punct de vedere sexual, întrucât bananele și mașinile sport simbolizează dorința masculină.

Imaginea era însoțită de mesajul: "Lasă-ți inima să bată mai repede - în toate privințele".

Constructorul german a anunțat că desfășoară o anchetă internă pentru a afla cum de ce a fost aprobată reclama.

Reclama completă de pe site-ul producătorului arată că Audi RS4 este promovată și vândută ca o mașină de familie, iar acesta a fost și contextul în care a fost realizată imagina de pe Twitter, cu o fetiță mâncând o banană.

Mai multe mesaje care critică reclama au fost publicate pe contul de Twitter Audi, deși au fost și utilizatori care au transmis că nu li se pare reclama ca fiind exagerată.

"Deci, să-ți lași inima să bată mai repede în toate privințele? Imagine cu un copil cu o banană în gură și o mașină rapidă - atât de greșită în toate privințele", a scris Jane Bradford, o utilizatoare de Twitter, sub mesajul Audi. "O fetiță cu un simbol falic în mână. Super", a scris o altă persoană. Totodată, Mark Kreuzer, inginer și blogger, a scris pe Twitter: "Hm, pentru mine mesajul este: Audi RS4 = mașină de familie. Exact cum fiica ta îți face inima să bată mai repede, la fel și RS4".

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri