Avertisment | Principala problemă a maşinilor inteligente

Data publicării:
Germany Bans Car Dashcams
Foto: Guliver / GettyImages

Experții în securitate informatică avertizează că mașinile inteligente, atunci când sunt cumpărate la mâna a doua, pot crea probleme. Fostul proprietar ar putea încă să controleze accesul la mașină și să afle locația exactă a acesteia, sau chiar să o deschidă și să plece cu ea.

Germany Bans Car Dashcams
FOTO: Getty Images

Expertul Charles Henderson, de la IBM, a explicat, într-un discurs rostit în cadrul conferinței RSA de securitate informatică din San Francisco, cum a putut să preia controlul mașinii pe care a vândut-o cu ani în urmă folosind aplicația de mobil a mașinii, care i-a permis să acceseze funcții ca deschiderea ușilor, acționarea claxonului sau accesarea locației exacte a mașinii.

„Mașina este foarte inteligentă, dar nu atât de inteligentă ca să știe cine este proprietarul său, așa că nu e suficient de deșteaptă să știe că a fost vândută“ – a declarat Henderson pentru CNNTech. „Nu există nicio avertizare pe bord care să-ți spună ‘următoarele persoane au acces la mașina ta’“.

Problema este că o resetare a sistemului informatic al mașinii nu blochează accesul aplicațiilor conectate anterior la mașină. Numai dealerul autorizat de la care a fost achiziționată mașina poate vedea ce dispozitive pot accesa mașina și bloca accesul acestora la sistemul informatic al mașinii, potrivit auto-bild.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri