„Bătrânele doamne”, din nou pe străzi. Mașinile de epocă au defilat în 16 orașe din țară

Data publicării:
masini-4

Autostrada Soarelui a ajuns pentru câteva momente, în trecut. Patruzeci de maşini de epocă au defilat pe drumul de mare viteză. Bijuteriile pe patru roţi au fost apoi expuse în Constanţa. 14 dintre maşinile prezentate aparţin unui singur colecţionar, Dumitru Chirea.

„Îmi plac toate tipurile de maşini, clasice şi istorice, am o pasiune mai deosebită pentru maşinile americane”, spune acesta.

Cea mai „bătrână doamnă” prezentă la parada a fost o maşină Ford tip A, din 1929. În mare parte fabricată din lemn, era folosită pentru transportul laptelui. Un alt vehicul care s-a remarcat este unul de război, Kubelwagen, fabricat în 1940.

Modele de colecție au putut fi admirate și pe străzile din Cluj-Napoca. Ver Istvan a venit la paradă cu două vehicule, Un Rolls Royce și un Austin Princess, pe care le-a cumpărat cu peste 23.000 de euro.

„Este un Austin Princess. Au fost fabricate 200 de bucaţi între 1956 şi 1958, primele patru bucaţi le-a comandat regina Angliei primul turneu european Beatles la fel, cu un astfel de model”, explică acesta.

Nu numai mașinile au readus parfumul de epocă pe străzile din Cluj-Napoca. Și unii șoferi s-au se întors în timp și s-au îmbrăcat în costume de vârste apropiate cu mașinile pe care le iubesc atât de mult.

Și la Târgovişte, 17 maşini de epocă au făcut deliciul spectatorilor. De la paradă nu a lipsit nici bătrâna Dacie. Un exemplar din 1972 a fost printre vedetele evenimentului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri