BRAȘOV. Coadă de „rable” în faţa centrelor REMAT

Data publicării:
rable

Anul acesta vor fi distribuite 20.000 de vouchere, dintre care 17.000 pentru persoane fizice şi juridice şi 3.000 de tichete pentru institutiile publice. Lazlo Burian speră să apuce şi el un tichet. Pentru asta, are o strategie. Şi-a adus maşina la REMAT încă de acum o lună şi a plătit o cunoştinţă s-o păzească.

„Noi avem oameni plătiţi să urmărească să nu intre careva în faţa noastră şii cam asta e... E maşina lui taică-meu acolo, cred că prindem printre primii, trebuie să prindem”, spune Laszlo Burian, un proprietar de maşină.

Convinşi că vor reuşi să prindă un tichet anul acesta, alţi 50 de şoferi au urmat exemplul lui Lazlo.

„Aştept că altă soluţie nu avem. Aşteptăm să vedem ce să rezolvă, rezolvăm... rezolvăm, dacă nu o iau şi plec cu ea acasă”, spune un alt proprietar.

Programul Rabla nu reuşeşte totuşi să dezmorţească piaţa auto. Anul trecut au fost casate peste 14.000 de maşini vechi şi au fost cumpărate doar 600 de autovehicule noi.

„În 2010 am vândut undeva la jumătate din autoturismele noastre prin programul Remat, undeva la 50%. În 2011, procentul a scăzut la 35, ca în 2012 să ajungem undeva la 19% vânzări prin programul rabla”, afirmă Stefan Dragomir, dealer auto.

Anul acesta, tichetele vor fi transmisibile si vor putea fi folosite pentru cumpărarea unei maşini noi, la preţ mai mic, până pe 20 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri