BUSINESS CLUB. Cele mai ieftine mașini electrice

Data publicării:
electrice-1

Cei de la Bloomberg au luat piaţa auto la puricat şi au găsit cinci maşini electrice cu un preţ mult mai bun decât al Teslei.

Acum mai bine de un an, când au prezentat versiunea electrică a modelului 500, cei de la Fiat s-au concentrat poate prea mult pe detaliile tehnice și au uitat să sublinieze un detaliu important. Mașina costă 32.000 de dolari, adică 23.000 de euro, de trei ori mai puțin decât modelul S al celor de la Tesla. Este un preț destul de bun, având în vedere motorul electric de 111 cai-putere și bateria cu o autonomie de peste 130 de kilometri din dotarea Fiatului 500e. Însă, deocamdată, Fiatul 500 electric este vândut doar în Statele Unite.

BMW i3 este o mașină electrică vândută și în Europa. Costă apoximativ 30.000 de euro, cât jumătate din prețul Teslei Model S și din foarte multe puncte de vedere seamănă cu Fiatul 500 electric. Inclusiv autonomia bateriei electrice este asemănătoare între 130 și 160 de kilometri. Marea diferență este că BMW-ul i3 este construit în proporție de 95% din materiale reciclabile. Însă europenii nu sunt singurii care se pricep să facă mașini electrice. Japonezii de la Toyota se pregătesc să lanseze ceva cu totul special.

Toyota FCV este deocamdată doar un concept. Dar este un concept bazat pe o tehnologie revoluționară deja existentă. Mașina va avea un motor alimentat cu hidrogen. Tot ce va ieși pe țeava de eșapament va fi apă. La o primă estimare, se pare că modelul costă surprinzator de puțin, doar 36.000 de euro.

Nemții de la Audi se avântă pe piața auto cu o strategie diferită. Au cosnstruit un Audi A3 electric care nu arată excepțional, dar care are un avantaj practic: bateria i se încarcă în doar două ore. Mașina costă aproximativ 30.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri