BUSINESS CLUB. O mini-mașină cât o maxi-jucărie. Vânzările l-au uimit chiar și pe producător

Data publicării:
mini masini

Maşina este produsă într-un mic atelier din Hamburg în care lucrează acum 14 mecanici. Însă în urmă cu cinci ani, în acelaşi atelier lucra un singur om, care s-a apucat de construcţia unei mini-mașini cu totul nouă în urma unui pariu.

Am zis hai să punem ceva nou pe stradă, ceva ce nu există încă, așa ne-a venit ideea să producem această mașină. A fost un proces lung de gândire cu multe nopți nedormite și multa băutură consumată”, povestește Maik Wenckstern, proprietarul atelierului.

La cinci ani de la demararea proiectului, aceste mașini au devenit un adevărat trend în Germania și au luat drumul Europei. Chiar dacă Mini Hot Road este un vehicul cu o înălțime de doar 81 cm, el atinge o viteză maximă de aproape 90 km/h.

Costă aproape 13.000 de euro.

Cum arată lumea de la volanul unui Mini Hot Road

Mulți bani, pentru care primești puțin. Mașina nu are nici măcar suspensii. Plimbarea este ca și cum ai sta pe un covor și cineva te-ar trage pe asfalt. Șoferul abia încape în ea. E, de fapt, o jucărie și aceasta e și ideea. O jucărie pentru oameni mari.

Lumea arată diferit de la volanul unui Mini Hot Rod. Un Smart pare dintr-odată la fel de mare ca un jeep, în timp ce SUV-urile capătă imaginea unor TIR-uri.

Această nouă mașină se află deja în vizorul unor companii care închiriază mașini pentru vizitarea obiectivelor turistice din oraș. Chiar inventatorul și producatorul mașinii este uimit de succesul ideii sale. Wenckstern spune ca a vândut deja câteva zeci de unitați unor astfel de firme și încă vreo 20 unor persoane fizice. Dar acesta nu este decât începutul. De Mini Hot Rod se intereseaza deja companii de rent-a-car din Dresda și Wiesbaden și există chiar precomenzi venite din Spania și Austria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri