Care este procedura în cazul unui accident cu o mașină înmatriculată în Bulgaria

Data publicării:
masini bulgaria

După producerea unui accident cu o maşină înmatriculată în Bulgaria, puteţi încheia o constatare amiabilă sau un proces verbal la poliţie. În plus, trebuie să ştiţi că majoritatea maşinilor înscrise în Bulgaria sunt trecute pe numele unor proprietari bulgari, care, cel mai probabil, nu au plătit niciun fel de asigurare, taxe sau impozite pentru autovehiculul respectiv.

Pasul următor e ca păgubitul să verifice cine este corespondentul în România al asigurătorului persoanei cu maşina înmatriculată în Bulgaria. Pentru a face acest lucru, va trebui să acceseze site-ul BAAR, Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, verifică cine este societatea corespondentă, se prezintă la sediul acesteia cu toate documentele şi i se deschide un dosar de daună. Dacă nu există un corespondent, atunci păgubitul se va adresa direct BAAR.

Urmează o corespondenţă între societatea din România şi societatea din Bulgaria. Deşi toată corespondenţa este ţinută electronic, procesul durează ceva mai mult decât într-un caz similar în care sunt implicare doar maşini din România.

După verificarea poliţei de asiguare, maşina poate fi reparată, iar banii pot fi viraţi către service. Însă, atenţie, fiecare reparator auto poate decide individual dacă vă repară sau nu maşina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri