Casca inteligentă pentru motociclişti. Un sistem de navigaţie GPS proiectează informaţiile direct în vizieră

Data publicării:
casca moto inteligenta

LiveMap, casca inventată de firma rusească, îi permite utilizatorului să nu mai oprească pentru a consulta hărţi sau să-şi ia ochii de la drum, punându-şi viaţa în pericol, pentru a verifica traseul pe GPS.

„Când foloseşti un sistem de navigaţie clasic trebuie să-ţi iei ochii de la drum ca să te uiţi în jos. Tocmai de aceea am dezvoltat un ecran cu proiecţie şi căştile sunt denumite "sisteme de afişare cu capul sus". Ce înseamnă cu capul sus? Înseamnă că stai cu capul ridicat astfel încât te uiţi la drum şi nu în jos la dispozitive. Rezultatul este că nu mai eşti distras de la trafic pentru a te uita la bord”, spune Andrei Artşcev, directorul LiveMap.

Dispozitivul LiveMap are integrat un microfon, un senzor de lumină şi o cască audio pentru ca motocicliştii să poată interacţiona cu sistemul fără a-şi lua ochii de la drum sau mâinile de pe ghidon.

„Imaginea este primită în vizieră şi este reflectată în ochiul uman. Aici avem sistemul optic. Proiectorul mobil este localizat aici, iar sistemul electric în spatele lui”, explică Andrei Artşcev.

Casca inteligentă cântăreşte un pic peste un kilogram, are acumulator cu autonomie de 5-6 ore și mufă USB ce permite încărcarea oriunde se află o sursă de curent. Comenzile către dispozitiv vor putea fi date doar în engleză, dar anul viitor căşti cu comenzi vocale în rusă şi alte şase limbi vor fi disponibile. Firma rusească va prezenta oficial produsul luna viitoare în Statele Unite, iar pe piaţă va ajunge în august, la preţul de 2.000 de dolari. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri