Cel mai mare transportator de autovehicule pe apă se află în Portul Agigea

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-02-11h52m44s1

În mai puţin de 14 ore, nava LadyBug, sau „gărgăriţa” cum este numită, a primit la bord peste 1.400 de maşini marca Dacia şi Renault. Gigantul plutitor va rămâne ancorat în Dana 120 a Portului Agigea cel puţin cinci zile, până când întreaga încărcătură va fi urcată la bord.

„Având în vedere că simultan facem mi multe operaţiuni şi descărcare tren, descărcare camioane, încărcare navă, suntem foarte mulţumiţi până în acest moment”, a declarat Daniel Peiciu, directorul terminalului RO-RO.

Acesta este cel mai mare transport din istoria terminalului din Agigea, astfel că angajaţii au zilele acestea un volum dublu de muncă.

„Personalul calificat trebuie să fie foarte bine instruit, extrem de atent. Încărcătura valorează la acest moment peste 60 de milioane de euro şi maşinile trebuie manevrate, manipulate foarte atent, fără nicio zgârietură”, a spus Dorin Iacob, administratorul unei firme transport.

6000 de autoturisme vor ajunge pe navă. Maşinile sunt aduse cu trenul de la uzina din Argeş şi urcate pe navă de 55 de şoferi special angajaţi pentru această operaţiune. Din terminalul de la Agigea pleacă, lunar, peste hotare între 9.000 şi 11.000 de autoturisme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri